Tina Hougaard - Nose Work entusiast og nærværende underviser

Jeg er professionel instruktør med speciale i at undervise mennesker. Min største passion er at undervise i Nose Work. Og inspirere dig til at finde DIN vej sammen med din hund.

 

Jeg blev, som en af de første i Danmark, introduceret til Nose Work i foråret 2016 med en gruppe andre instruktør entusiaster. 

Jeg guider og hjælper engagerede hundeførerer med at komme hjem i deres samarbejde med deres hund. Ofte oplever mine kursister for første gang stor succes med hundetræningen, fordi der står en underviser bag, som ser hele ekvipagen. Jeg underviser med kærlighed og nærvær og de største øjeblikke er, når jeg hjælper hundeføreren hjem i sig selv.

Hvilken rejse kan jeg tage dig med på?

Jeg vil elske at guide dig hele vejen! Mine største drømme er at hjælpe dig med at opnå samhørighed med din hund. Jeg sælger ikke bare hundetræning eller undervisning. Jeg er dybt engageret og passioneret. Jeg lever af min største passion og for det er jeg evigt taknemmlig. 

Ved hjælp af positive og kreative metoder guider jeg dig og din hund på jeres Nose Work rejse. Om du ønsker at konkurrere, hverdagsaktivere din hund eller har brug for at opleve succes i en ny hundesport med din hund, er ligegyldigt. Blot du er engageret og har lyst til at lære mere og åbne dig for din hunds stemme. 

Jeg må dog advare dig og sige, at jeg har store ambitioner på mine fantastiske kursisters vegne. Jeg ser talent og drømme i alle. Også i DIG og DIN hund. 

De smukkeste ting her i livet kan ikke ses eller røres, de skal føles i hjertet  

Undervisningen

Jeg forsøger hele tiden at være opdateret på viden og nye måder at indlære Nose Work på. Jeg kombinerer ofte motivationsmetoder fra lydighedssporten ind i Nose Work. For mig er Nose Work en sport, som er for alle, og der er ingen regler for hvordan vi når målet. 

Jeg ved af erfaring, at der er flere veje til målet. Ingen skal lave regelsæt for hverken min eller din træning. Jeg tror på storhed i os alle. Og jeg tænker gerne kreative tanker og kravler rundt på jorden i forsøget på at engagere din hund. 

Vi finder vejen ind i jeres helt unikke samarbejde, og herfra guider jeg jer, så I bliver super dygtige Nose Work udøvere. Undervejs vejleder jeg jer, så I kender konkurrencereglerne og hvad der er hensigtsmæssigt eller ej mht. til indlæring, markeringer mv. ifølge min overbevisning. 

Kendetegnet er, at vi træner Nose Work på dine og din hunds præmisser. Jeg mixer al min Nose Work viden fra meget forskellige mentorer til jeres fordel.

Baggrund 

​Jeg har altid drømt om at være selvstændig. I mange år lod jeg andre fortælle mig, at jeg ikke kunne leve af min passion, nemlig at træne hund. Og i flere år troede jeg på dem. 

Det gør jeg ikke længere. Jeg har åbnet op for mit hjerte og lader mig dirigere derfra. Det betyder også, at jeg ikke kun kan træne hund. Jeg guider hundeførere gennem hjertet, og min filosofi er, at vi må have os selv med, hvis vi ønsker succes i vores hundetræning. Det uanset hundesport. 

Jeg har tidligere arbejdet som Executive Assistant for en direktør og jeg har altid ladet min intuition lede mig. Det gør jeg også i min undervisning. Jeg har altid en plan for holdene, og hvad ekvipagerne skal nå. Men oftest finder jeg, at mine kursister har forskellige temaer, såsom konkurrencefrygt, svært ved at rose sig selv og hunden eller noget helt andet, nemlig manglende overskud/lyst til at rose hunden med leg eller social belønning. Alt dette kombinerer vi så med den planlagte træning.

Jeg er den tidligere lykkelige ejer af 2 græske gadehunde. De har begge to haft meget stor indflydelse på den jeg er i dag. På min måde at træne hund på og allervigtigst; den ene har lært mig alt om livet med en svær hund, som blev bandlyst fra træningsbanen. Fordi træneren mente, at han var for besværlig. Følelsen af, at stå udenfor og ikke være dygtig nok til at få undervisning kender jeg. Det er derfor jeg rummer et stort spektrum af hunde med særlige behov på træningsbanen. Du behøver ikke forklare. Jeg forstår.

Jeg har lært noget helt særligt og uundværligt af min tidligere Tibetanske Terrier Kyimo. Hun blev desværre kun 4 år. Jeg kender følelsen af stress, angst, uro, fortvivlede tanker og ALT det, der følger med en hund, der er udadreagerende. Min første græker var det til at starte med, men udviklede sig langsomt til en velfungerende hund. Kyimo var en velfungerende hund, som langsomt forandres til en lille apatisk og urolig hund. 

Disse hunde er grundstenene i min virksomhed. De har givet mig dybfølt forståelse og nærvær til mine kursister og ekvipager.

Hvem er bag ordene?

Jeg er den lykkelige ejer af PellePirat. Verdens største charmør og underholder. Verdens sejeste træningsmakker og årsag til uendelig glæde, grin og kærlighed hver eneste dag. PellePirat lærer mig alt om at være en seriøs hundesports-udøver. Han er årsag til mine drømme om hele verden. Jeg ved, at vi sammen kan nå alle de mål vi sætter os. 

Vi er de glade udøvere af Nose Work, LP, Freestyle og hyrdning. Han elsker lydighed og at hyrde får. Men Nose Work sagde ham ingenting. Han er hverken interesseret i mad eller legetøj, hvis ikke det serveres som belønning for en lydighedsopgave. Han er min største lærermester i Nose Work. Kyimo lagde grundstenene for interessen, men han er den, der lærer mig om motivation og glæde for den uengagerede Nose Work hund. 

Og det er på grund af ham, at flere af mine kursister har billeder af mig liggende, kravlende eller løbende med en Nose Work hund, som ikke var motiveret. Han har fået mig til at tænke ud af boksen.  

KORT CV

  • 2018 Nose Work kursus v. Simon Prins

  • 2017 Nose Work kurser v. Helena Lindhe & Britt Nylund

  • 2017 Nose Work færtvandringskursus v. Ron Gaunt

  • 2017 Nose Work kursus v. Sofia Olsson

  • 2017 Nose Work camp m. Ron Gaunt, Fred Helfers, Emma Wallin, Mats Hedlund mfl. 

  • 2017 Lydighed v. Siv Svendsen

  • 2016 Nose Work Instructor course v. Ron Gaunt (grundlægger af K9 Nose Work) 

  • 2016 Rally instruktør v. Sydkystens Hundeskole

  • 2015 Professionel Instruktør v. Irene Jarnved

  • 2014 Uddannet Dyrehealer v. Charlotte Lyngaae Banff