Nose Work

For dig der er klar til at mærke dig selv sammen med din hund

Hos mig er Nose Work aktivering, konkurrencesport, selvtillid hos hund og ejer, samværd, tillid og muligheden for at udvikle jer sammen som ekvipage. 

Hvad er Nose Work hos Hougaard & Hund

Jeg elsker Nose Work, og jeg elsker at undervise i det. Jeg har efterhånden set en del forskellige racer og typer og jeg har selv trænet to vidt forskellige hunde op i Nose Work. Al det jeg oplever med egne og kursisthunde er dét der gør, at jeg ofte kan finde en løsning i samarbejde med hundeejeren, hvis hundene af den ene eller anden årsag har udfordringer i arbejdet. 

Min undervisning favner bredt og spænder vidt omkring i teorier og metoder. Alt er baseret på hunden og ekvipagen. For det meste træner vi udelukkende på selvstændigt arbejde fra hundens side med hjælp fra godbidder og legetøj. Hen ad vejen er hunden så selvkørende, at vi kan arbejde videre med en tydeligere kommunikation fra hund til fører, og hunden får så selv lov til at vælge "markering" på kilden. Dette arbejde er så smukt, fordi hundene oplever at deres fører stoler på dem og lader dem arbejde helt selv.

Men sommetider introducerer jeg en klikker, markeringsarbejde eller decideret lydighedsarbejde, hvis hunden foran mig har brug for en anden vinkel på arbejdet, og tidligere er vant til en anden form for arbejde. Dette betyder ikke at hunden kommer til at arbejde dårligere end de andre - tværtimod. Alt handler om at arbejdet giver mening for din hund. Og jeg er åben for flere måder at komme til målet på - det betyder blot at vi kringler os en anden vej mod målet. Og det betyder at der senere i arbejdet for denne type hund vil være en del træning i selvstændighed og fysisk afstand mellem hund og fører i NW arbejdet. 

Jeg har prøvet begge veje med to vidt forskellige hunde - og begge hunde fandt ikke bare ideen med Nose Work, men elsker arbejdet. Her hos mig, er der ingen regler. Sålænge motivationen og gejsten er i højsæde, så finder vi en vej ind i din hunds Nose Work arbejde!

Oprindelse og sportens positive benefits

Nose work er oprindeligt udviklet for at give internatshunde en mulighed for aktivering - og dermed bedre mulighed for at blive omplaceret i en familie. Sporten er udviklet af folk, som har villet give hundene en mulighed for at kunne arbejde på egne præmisser. Og derfor er sporten også kendt for at alle hunde skal kunne deltage. 

Flere af mine egne kursister med hunde, der har det svært i hverdagen, oplever at Nose Work gør en forskel for dem i hverdagen. Deres hund får opbygget en selvtillid og får så mange succeser i Nose Work at de pludselig oplever større evne til at overskue hverdagen.

Du kan finde alle mine kurser og hold via PowerDogs hjemmeside.

Træningen er stadigvæk med mig - og de kursister som du plejer - tilmeldingen foregår bare via PowerDogs hjemmeside.

Se dem her: https://www.powerdog.dk/products

Du kan også følge med på min Facebookside, hvor jeg slår alle mine hold op og du får besked, hvis der pludselig er plads p ået af de populære hold.

Tilmeld dig gruppen nedenfor:

https://www.facebook.com/groups/1950708338575174/