Herning - udstilling og ÅH kvalifikationsprøve

November 6, 2016

Fredag eftermiddag kørte jeg og begge hunde til Herning. Pilou skulle udstilles lørdag og stille i ÅH kvalifikation 2017 prøven i Store Ring ved siden af ÅH prøverne 2016 søndag.

Fredag aften ankom vi på en kro udenfor Herning. Den er bestemt ikke anbefalelsværdig, hvorfor jeg vil undlade at nævne navnet på den. Da jeg trådte ind i værelset kunne jeg bare se at billederne de har liggende på Booking.com bestemt er taget på en god dag, i godt lys og måske og redigeret. Jeg var i tvivl om jeg burde tørre af for at føle det var rent.. Nå, men ind med os og i seng.

Lørdag morgen væltede regnen ned - og med en hvid pelshund, er det ikke ligefrem ønskescenariet. Ud med os, og hjem igen med to møgvåde hunde. Kyimo blev bare tørret hurtigt igennem men Pilou måtte fønnes og børstes og ordnes nærmest fra bunden igen. Så jeg blev forsinket - og med en lidt for stresset hjerne - glemte jeg strømpebukser (!!) Temmelig problematisk hvis man gerne vil have sit pæne nederdels-jakkesæt på. Nå! Afsted mod Messecentreret. Da jeg kom langs motorvejen var der kø hele vejen rundt, og da jeg allerede var for sent på den blev jeg helt presset. Vi var den første race i ringen, så der var ikke meget tid at give af. Heldigvis var min gps så smart at genkende at man kunne køre rundt den modsatte vej om messecentreret og altså køre udenom al køen, TAK!

Parkering var et stort kaos, mange biler, øsende regn, mudder og campere der sad fast. Jeg smed min fantastiske firhjulstrækker ind ved siden af en camper. Og gik i gang med at samle vogn og få pakket alt. Dem med camperen var kørt fast og spurgte mig pænt om ikke jeg kunne hjælpe dem fri - men da jeg var så super tidspresset måtte jeg bare erkende at det ikke kunne lade sig gøre. Og de måtte have fat i en lokal der kom og hjalp dem fri.

Jeg nærmest løn i regnvejr med vognen efter mig op mod indgangen, for at konstarere at folk stod i kø, stille kø for at komme igennem... Da jeg endelig kom ind, skyndte jeg mig ned til ringen og spottede Birgit og Axel og deres TT'er og efter at have placeret mig sammen med dem fik jeg øje på flere andre kendte TT-ejere-ansigter. Og også Sol fra Norge hvis hanhund er far til Kyimo. Det er dejligt at kende flere og flere i klubben, også jyderne, som var stærkest repræsenteret i Herning denne gang.

Pilou klarede sig for første gang i lang tid rigtig pænt i ringen. Han travede flor rundt, stod pænt og der var ikke noget drenge-røvs-banan-jeg-kan-kun-galoppere over ham denne gang. Dejligt. Han var glad og viste sig pænt. Dommeren kunne dog ikke lide hans type og vi blev derfor 3. bedste mellem-klasse han, udne CK og løbet var kørt den dag.

Bagefter kyssede jeg små baby-TT'er som var med i hvalpeklassen, og hold nu op hvor var de bare skønne og søde, og dejlige. Jeg elsker simpelthen hvalpe! Men jeg bliver heldigvis ikke skruk!! Jeg har mere end rigeligt med de to TT'er der er her i huset.

Efter at have shoppet lidt rundt og hyggesnakket med Axel og Birgit kørte jeg og hundene hjem og lå på sengen resten af dagen og slappede af. Jeg faldt også i søvn, hvilket desværre resulterede i at jeg ikke kunne falde i søvn i går og derfor kun fik 4,5 timers søvn. 

I morges øsede regnen også ned men heldigvis kunne jeg jo være ligeglad med hvordan Pilou så ud kl 8 da vi startede Rallyprøverne i Store Ring. Jeg kender Johanna Allanach som dømte de officielle prøver og var derfor rimelig godt tilpas. Selvfølgelig var jeg en smule nervøs da jeg vidste at Pilou kunne blive udfordret af al posturet.

Under opvarmningen var jeg dog helt høj og ikke nervæs, for Pilou var bare PÅ!! Han fløj pænt rundt i plads med kontakt, bakkede og lavede tricks og hyggede sig - og ville mere, mere, mere. Da vores nummer blev kaldt op kunne vi ikke rigtigt komme frem pga. en masse folk der skulle til banegennemgang på ÅH banen og Pilou mistede alt sit fokus da der så også var en Aussie som råbte røv af ham lige inden vi kom op til banen.. Jeg fik et minut af Johanna fordi hun kunne se hvor hylet ud af den han var blevet - men jeg kunne slet ikke få ham tilbage i samme humør igen.

Ind på banen med os og hans fokus var slet ikke optimalt. Bevares han lavede alle øvelserne, men han stoppede konstant op, gik ud af plads-positionen og kiggede ud på tilskuerne og de andre hunde. Der var rester fra gårsdagens uheld i ringen, altså både tis og lorte-pletter hvilket ikke lettede situationen. Vi kom igennem og jeg fik ros for super førerarbejde. At jeg havde læst ham godt og ladet ham få tid til at se tingene an og at man kunne se at øvelserne sad lige i skabet men at forstyrrelserne vist havde været for store.

Mange andre havde også deres udfordringer - både i ÅH konkurrencen og i de officielle (og 2017 kvalificerende) prøver. Og alle klasser. 

Når jeg lige føler efter i maven er jeg faktisk ret tilfreds med at Pilou - trods hans humør - ikke løb af banen og lavede alle øvelserne. Det giver mig en retning af at han nok skal blive en super stærk konkurrencehund når han bliver lidt mere garvet. 

Jeg kan stole på ham, og det skal jeg stole på at jeg kan. 

Vi blev placeret nr. 6 ud af 8 med 81 point. Altså bestået men ikke en pind. Havde jeg lavet springvandet om var jeg endt med 88 point i stedet og altså også vores første pind. Men det må tilskrives føreren her ikke at have vurderet det i situationen.. Jeg var meget mere optaget af at komme igennem med Pilou. 

Jeg håber at prøven på søndag i Sorø går bedre. Prøven er også kvalificerende til ÅH 2017 og både Kyimo og Pilou er tilmeldt. Jeg glæder mig, for jeg har 3 kursister i Begyndeklassen som også skal med. Det bliver SÅ spændende!!! 

Tak til alle de kendte Rally ansigter i dag og søde, behagelige dommere!! I gør det værd at være til konkurrencer.

Tak for en god weekend, ikke så indbringende i rosetter og titler som man kunne håbe på men indbringende i godt selskab og erfaringer for både hunde og ejere.

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Udvalgte blogindlæg

Fra 3 til 1 hund på 3 måneder

January 30, 2017

1/2
Please reload

Seneste blogindlæg