Hundesvøm og hundetræning - og en træt TT'er

January 11, 2017

De sidste par dage har virkelig været i hundenes tegn. I går var vi ude og træne i Herringløse Agility Center - Rally og LP øvelser med Pilou og agility med Kyimo. Det dersens Rally siger hende ikke voldsomt meget, men at løbe hurtigt og flyvende på en agility bane - DÉT er skægt! Et lille Nose Work søg blev det da også til, det synes hun også er sjovt. Gitte med Emil gjorde os selskab. Og de fik også snuset lidt til Rally'en igen, selvom de egentlig har lagt det på hylden til fordel for Nose Work.

Kyimo løber med kæmpe gejst på agilityforhindringerne og hun kan dem alle, pånær slalommen. Jeg overvejer derfor om vi skal til og løbe agility igen. Jeg må have det clearet først med Maja Guldborg som pt. bestemmer Kyimos tempo og fysiske udfoldelser.

Nose Work'en går fremad. Vildt meget lige nu faktisk for Kyimos vedkommende. Hun kommunikerer super flot. Hun finder kilden, kigger op på mig, og sætter sig sommetider ned. Nu er vi gået skridtet videre og hun kan nu når jeg siger "Hvor er den?" gå tilbage og vise den - og hvis jeg siger "Touch", så laver hun også et hurtigt snudetarget på kilden. Så stolt af min lille pige. Især fordi jeg længe har ventet på at hun skulle begynde at kommunikere lidt mere tydeligt. Jeg kunne se at hun havde fuld forståelse for opgaven og altid kunne finde kilden. Men jeg manglede lidt mere signal til mig. Og det kommer nu. Så fedt! Især fordi det er selvlært, pånær touch selvfølgelig. Den er selvfølgelig indlært seperat og nu bare flyttet over på NW'en til at bruge hvis jeg er i tvivl om hvor den er. For hun er jo en lyn-ninja i tempo. Det kan være svært at følge med.

Efter et par timers søvn på sofaen (for hundenes vedkommende) kørte vi til DogSwim i Ålsgårde, hvor begge hunde pt. svømmer 1-3 gange om ugen som en del af deres genoptræning. Begge hunde synes det er verdens sjoveste at gå til hundesvømning. Og det hjælper da også på førerens oplevelse når alt bare fungerer. Man støder aldrig ind i andre hunde, nogen steder i svømmehallen og faciliterne møder virkelig forventningerne. 

Pilou elsker også at svømme på stranden, men Kyimo elsker bestemt ikke vand, så var egentlig lidt forpustet ved tanken da vi skulle starte for et par måneder siden. Men hun har gjort mine bekymringer til skamme. Hun er så mega sej, er ellevild når hun kommer ind og løber selv i vandet, skrigende og går i gang med at svømme - dog ikke uden pivedyr eller bold i munden. Fuldstændig atypisk TT'er, men hun varmer mit hjerte når hun overkommer nogle af de ting hun synes er svære. Kyimo og jeg er virkelig ved at finde hinanden igen. Det har været en enorm hkælp at have meget mere tid med og til hende. Og jeg rummer hende bedre. Vi arbejder stadigvæk på det med de andre hunde i snor. Men en del af løsningen har pt. vist sig at hun går uden snor. Også på Amager hvor vi bor af og til i øjeblikket. Ja, på fortorv og det hele. Hun slapper af på en helt anden måde uden snor og reagerer ikke på samme måde.

Pilou er min lille Super-mand. Han tager ALT jeg præsenterer ham for med oprejst pande og det dersens hundesvøm, ja, det er da lige ham. Hvorfor skulle det ikke være det? 
Han er så skrap til det meste jeg byder ham. Og det er altid meget nemt at præsentere ham for nye ting. Han er også en ulidelig teenager, men det forsvinder som dug for solen når han kaster sig i vandet efter en svømmeting - som en anden retriever - for at fange og svømme med legesagen. Han forstår at bringe glæde. Og han er stadigvæk bare min lille "baby-hund". Også selvom han fylder 2 år lige om snart.

 

 I dag stod det på LP træning hos Lea Nor. Ja, I så rigtigt, LP træning! Og hvorfor så det? Tjah. Jeg har hele tiden haft lyst til at prøve kræfter med det. Bare en LP1'er - bare for at se om det er noget der kunne være os. Men en lille lydigheds-freak som Pilou, så kan jeg mærke at mine ambitioner om at nå titler og gå til konkurrencer den vokser i mig. Og jeg ønsker at vise ham frem og lade andre se hvor skide sej han er. 
2017 er stadig året hvor jeg vil forsøge at kvalificere ham til ÅH2017 i øvet klasse i Rally. Men han kan stort set alle øvelser og for at vi ikke skal kede os, tænkte jeg at tiden var inde til at lege lidt med LP. Og især når nu vi kunne komme på et formiddagshold hos ingen mindre end Lea Nor. Jeg håber at alle mine kursister har samme følelse i maven som jeg har når jeg kommer hos Lea. Jeg er glad, føler mig set og hørt og jeg føler en inderlig glæde på vores vegne og en stor forståelse for den hund jeg står med og den ekvipage vi er. Det bringer enorm træningsglæde. Selv i dag, hvor Pilou faktisk stadigvæk var træt fra i går. Det er noteret fremadrettet. Ikke så megen aktivitet dagen inden 1,5 times intensiv træning. 
Han gjorde det godt i dag. Men han var træt, presset, der var meget lyd på ham og fokus var ikke så pragtfuldt som det ellers kan være. Og han præcision var heller ikke i top. Men alligevel fik vi en god træningstime. Og selvom det kan være frustrerende at stå med sådan en hund i dag - når man ved han kan gøre det anderledes - så var det 100%  selvforskyldt. 

Stolt var jeg nu, da vi til slut skulle imitere indgang på banen til en konkurrence. Og min sejeste TT-træningsmakker til trods for alt ovenstående går med mig ind på banen. Sætter sig i plads, lader Lea gå hen og sige hej og give hånd - og ikke flytte sig ud af postionen, OVERHOVEDET!!! Kæmpe stolt hundefører! Han er så skrap. Og jeg elsker at træne med ham. 

Havde jeg et billede ville jeg have uploadet det, men det har jeg ikke. 

Til gengæld har jeg lagt et par billeder op af min aller-bedste træningsmakker og hans yndlings-Frida i fri leg fra sidste LP træning. Ja, Liselotte og seje Frida går også på holdet. Og det glæder mig altid meget at se en af "mine" kursister få kæmpe meget ud af dygtige Leas undervisning. Og jeg ser en stor udvikling hos både hund og fører og en glæde i deres træning. Jeg er mega stolt af dig Liselotte over at "se træningen i øjnene" - og komme tilbage med så meget power. Skide sejt! Og Pilou elsker Frida. De ligner da også hinanden en smule. Lige børn leger jo også bedst ;) 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Udvalgte blogindlæg

Fra 3 til 1 hund på 3 måneder