To x IB på én dag ..

February 11, 2017

I dag var Pilou tilmeldt 2 x Rally prøver i Herringløse Agiltycenter - en prøve arrangeret af Sydkystens Hundeskole. Han skulle stille i øvet klasse.

Første prøve var hos Anita Jacobsen. Det gik ikke ret godt. For det første fik vi ikke varmet ordentligt op - der væltede rundt med hunde i hallen, og derfor blev han ikke varmet godt nok op. Førerfejl  nr. 1. 
Da vi kom op til banen virkede han egentligt ret meget PÅ, han kunne både gø og lave tricks inden vi gik over banebåndet. Vi kom forbi start, og trods en væltet kegle i slalommen, så gik det egentligt OK, indtil vi kom til det fristende 8-tal. Det var sådan set ikke fristelserne i 8-tallet der forstyrrede ham. Nok snarere at der 5 minutter forinden havde siddet en løbsk tæve midt i 8-tallet. Hans koncentration forsvandt, og da jeg forsøgte at "samle ham op" - fik han øje på en tunnel -som han valgte at flyve igennem. Ud af banen. Vi fik lov at gå resten af banen iført snor. Og det var da super frustrerende at se ham gå resten af banen uden de store problemer. 

1. prøve afskrevet som førerfejl, almindeligt uheld og en sprælsk ung gadedreng som blev fristet af en tunnel. DET kan jeg leve med, og selvom jeg var ærgerligt, så tænkte jeg at det egentligt var OK.

Nummer 2 prøve var hos Connie Hansen. Da vi gik banegennemgang tænkte jeg at det var en rigtig GOD bane til Pilou. Mange af de sekvenser han elsker med plads-postionerne. Opvarmning var muligt inden vi skulle ind og han var bare SÅ MEGET PÅ at jeg tænkte at det nok skulle blive rigtig godt i anden omgang. Desværre - lige inden vi skulle ind - bragede en labrador op over vippen som stod på betongulvet, hvilket resulterede i en ordentlig larm. Pilous fokus forsvandt. Braget kom bagfra og jeg kunne mærke at selvom han prøvede, så var han blevet skudt ud af sit fokus. Her må jeg bare også konstatere at 1. han er stadig meget ung 2. han kan ikke lide høje lyde.

Det betød at jeg havde svært ved at fange ham igen. Vi kom ind på banen og ved startskiltet kunne han både plads, dække, plads og var KLAR. Vi kom igennem de første skilte, og i Plads - dæk -gå rundt blev han pænt liggende. Så kom vi til en sit foran, og jeg kunne mærke at han var usikker. Stadig påvirket af det der var foregået under opvarmningen og nu hvor jeg har tænkt over det igen og igen, så tror jeg faktisk at han var så usikker at han ikke ville væk fra plads-positionen. Det eneste sted han føler sig sikker. Jeg lavede den om uden held og måtte opgive da hans fokus var helt væk og vi kom til endnu en sit-foran øvelse.

Skide hamrende ærgerligt. En HELT anden mavefornemmelse end første prøve. Jeg var bare ærgerlig. Fordi han var så klar og var glad og det så blev spoleret af en hundeejer, som formodentligt ikke havde tænkt det som et problem - men som fik spoleret vores prøve-følelse. Brand-hamrende-ærgerligt, fordi lige præcis dét ikke var noget der kunne skydes tilbage på mig som fører.

Da jeg kørte hjem i bilen og stadig nu mens jeg sidder og skriver indlægget her, så er jeg ramt af en følelse, en følelse af magtesløshed. At være magtesløs overfor at min hund får en dårlig oplevelse. Og det handler ikke så meget om denne her specifikke prøve. Men om følelsen JEG sidder med. Den minder mig nemlig om alle de dårlige ting der skete for Kyimo. Alle de gange hvor andre (ikke altid med dårlige intentioner) gjorde Kyimos liv lidt mere besværligt og gjorde hende mere alarm-beredskabs-klar.

Den følelse er ikke Pilous. Men denne oplevelse bragte samme følese op i mig. Jeg kunne først mærke den bagefter. Men har måske allerede været påvirket af den inden jeg gik over banebåndet. Vi kan IKKE skjule vores sande følelser for vores hunde.

Heldigvis er det mig selv jeg har lyst til at slå hårdt oveni hovedet mens jeg fortæller mig selv hvor dum jeg er. Jeg bliver aldrig vred på Pilou. Jeg får faktisk snarere lyst til at kysse ham på snuden og fortælle ham, at han er min sejeste træningsmakker og at jeg bare elsker ham så højt! 

Jeg havde troet at dagen i dag skulle gå super godt fordi Pilou er vant til hallen, han kan alle øvelserne (og med kæmpe gejst), jeg kendte begge dommere, som altid får mig helt ROLIG, fordi de begge er så søde at gå til prøve hos. Og sidst men ikke mindst, Pilou plejer at tage prøver i stiv pote. Han er ikke en eneste gang ikke bestået i Øvet klasse - indtil i dag. To IB'er i bogen.

MEN!!!! Jeg har en plan: jeg skal øve mig endnu mere i at være i boblen med Pilou også til prøver, og det må jeg arbejde med indtil vi skal op næste gang. Herudover så har jeg masser af træning på programmet med ham, specielt sammen med Siv Svendsen mandag-tirsdag, og søde Lea Nor hele foråret. Jeg er sikker på at vi får det tabte indhentet. Og jeg er endnu en erfaring rigere. De næste prøver på programmet er Rallydysten og Bornholm med dobbeltprøver og en hel weekend i selskab med June, Liselotte og Marie-Louise og deres hunde.

Det må også lige nævnes til sidst her i dagens indlæg: 
June og Arthur gik i dag op til 2 x begynderprøve. Begge med rigtig flotte resultater og en GLAD Arthur som ikke var påvirket af hallen eller stemningen. Sejt gået! Så godt kæmpet June med perfektionisten i maven, som går højere op i at have en glad hund på banen. Det er godt førerarbejde.
Marie-Louise og Rod også 2 x begynder prøve. Desværre med samme resultat - 2 x IB. Rod var meget påvirket af miljøet og larmen og alle hundene, og rigtig meget påvirket af løbetidstæven. Vi tager revanche Marie-Louise jeg lover det! Vi hiver præmier og rosetter, pokaler og titler hjem næste gang ! :)
Og sidst, men bestemt ikke mindst: Liselotte og Frida blev RBM. Så flot et comeback. Den første prøve var IB, og gejsten var næsten til at opgive 2. prøve. Heldigvis gjorde I det ikke Liselotte! En flot roset, og intet mindre en 90 flotte point sammen med titlen. Jeg er skide hamrende stolt af jer.  I har også haft det svært med manglende koncentration og store nerver. Men I er kommet igennem det og nu begynder alt det sjove :)

Tak til alle jer der gjorde dagen i dag til en dejlig dag trods de dårlige resultater. Tak til June, Liselotte og Marie-Louise for godt og hyggeligt selskab. Tak til Birgit for at være sød og forstående og dele kram ud og Paul for at dele min frustration. Og tak til dig Annette for at spørge ind til min søde Kyimo. Du fik os begge til at tude ved at spørge ind til hende, men TAK fordi du tænkte på mig. Søde Kyimo er stadigvæk savnet, meget savnet!
Og tak til to fantastiske dommere for at være super forstående og sige meget pæne ting om min søde dreng. Især Connie fik ham rost til skyerne for hans energi og udtryk inden vi gik på banen. 

Nu hygger Pilou og jeg på sofaen med film og gigantisk slikskål og sushi. Her i huset går vi ikke ned på kærlighed og hygge, uanset resultaterne på konkurrence-banerne. Piou er nemlig uanset et resultat stadigvæk bare min Pelle-Pirat <3 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Udvalgte blogindlæg

Fra 3 til 1 hund på 3 måneder

January 30, 2017

1/2
Please reload

Seneste blogindlæg