Klar til Bornholm!

March 9, 2017

Ja, vi er klar til Bornholm. Jeg er sikker på det! Weekenden står på 3 Rally prøver på Bornholm. To tæller til ÅH og alle tre tæller til DM.

 

Dagen i dag startede med et BAT -figurant møde med Betina Sabinskys hund Pippi. Pilou var - som altid - den bedste overskuds hund med stor lyst til at interagere og lege. Virkelig succesfuldt for Pippi og en dejlig oplevelse for Pilou. Det er jeg glad for at vi meldte os til. Han gør mig stolt når han opfører sig så overskudsagtigt som han gjorde i dag. 

 

Herefter gik turen til Jersie for at træne lidt med Paul Lysholdt fra Sydkystens Hundeskole. Efter de lidt uheldige prøver i Herringløse og en virkelig kedelig prøve i Stestrup i lørdags havde han tilbudt at lave lidt konkurrencetræning med mig og Pilou hvilket jeg naturligvis glædeligt takkede ja tak til. 

 

Da vi mødtes fik jeg lige en krammer og så ellers "Du skal jo til prøve - så du gør bare klar!" - straks resulterede dét i at jeg fik den dér sædvanlige følelse i maven. Og ikke bare den spændte følelse, men den der ubehagelige følelse som følger mig i øjeblikket fordi vi har haft tre tarvelige prøve-oplevelser i træk.

Nå op til banen som indeholdt et startskilt, et venstre sving, en 270 vending og et fristende 8-tal. Altså ikke en svær bane. Men der var også banebånd, og Paul agerede ”rigtig” dommer. Og der var ikke belønning på banen. Rigtig prøve-prøve.

 

Sjovt nok var Pilou fantastisk på så længe vi var udenfor båndet, i det øjeblik vi trådte indenfor, så begyndte han at snuse, hænge på mig i plads, være ude af position, ja you name it. Og han tog da også legetøjet i 8-tallet og fandt en pind på plænen – begge løb han afsted med og fjollede med. Godt så – præcis som han ville opføre sig i en konkurrence situation.

 

Paul og jeg talte lidt om hvad jeg kunne gøre for at det blev en succes, samt at jeg var nødt til at give lidt flere signaler, bla. Plads. Jeg glemmer ham ligesom i transporten mellem skiltene og så falder hans fokus. Og jeg skal være på forkant og give ham signalerne inden eller lige når hans fokus falder. Jeg kan faktisk godt fange ham ind igen. Hvis bare jeg siger plads eller vejleder ham lidt mere med hænderne. Hvis jeg derimod går i stå eller siger ”Hey hey hey!!” SÅ har vi de sædvanlige situationer.. Haleluja endelig har vi konkretiseret dén udfordring som jeg ikke har kunnet genneskue. 

 

Vi gik et par baner mere, med mere og mere Pilou-gejst og også normal Tina-hygger-sig-mens-hun-træner-med-Pilou-humør og vi endte faktisk med at få nogle rimelig gode banegennemgange hvor hans fokus ikke faldt når vi passerede banebåndet og hvor jeg var mere afslappet. Endda så meget – og her vil jeg gerne ROSE MIG SELV! –at jeg på et tidspunkt kastede legetøj som jeg lod ham løbe ud og tage og lod ham fræse sejrsrunder rundt om os. Vi står på et ikke-indhegnet areal og jeg var rolig. Ligeledes sad han uden snor hver gang Paul og jeg snakkede. Ellers helt uhørt fra min side, men jeg opper mig og mental-træner mig selv. Han kan jo godt!

 

Og så tager jeg lige min nye start med mig også. Ikke så meget pilleri og langsommelighed omkring det med snoren. Af med snoren inden vi passerer båndet. Så vi blot kan stoppe op ved startskiltet kortvarigt og bare ”flyve” derudaf derfra.

 

Jeg trænede også på det her i går til LP træning hos Lea og træningen i dag med Paul gav mig virkelig meget. Det var dejligt at blive observeret og der blev givet gode råd og jeg blev bedt om selv at sætte ord på hvorfor det fungerer/ikke fungerer. Så TAK for det Paul. Det var så dejligt du ville tage dig tiden til at hjælpe mig her midt på Lille Bjørns fødselsdag! Jeg ved godt, du skulle hjem og fejre ham den dejlige Bjørn.

 

Jeg føler mig klar til Bornholm. Og selvom jeg oprindeligt planlagde turen som en del af vores ÅH plan, så må jeg bare konstatere at vi har masser af tid foran os og det aller vigtigste for mig er at jeg og Pilou har nogle gode prøveoplevelser og ikke så meget resultatet. Så dét er min plan for 3 prøver på Bornholm – at have det sjovt og dejligt med min skønne Pelle Pirat. OG STOLE PÅ HAM! Jeg stoler på dig Pilou, jeg lover det!

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Udvalgte blogindlæg

Fra 3 til 1 hund på 3 måneder

January 30, 2017

1/2
Please reload

Seneste blogindlæg

December 5, 2017