Test af nyt grooming mærke - uden kræftfremkaldende ingredienser OG vegansk produceret

April 28, 2017

Udover foder fik jeg også shampoo, balsam og anti-tangling spray med fra Trenddog. For at teste virkningen af produkterne i en "rigtig" pelshunds pels. 

 

Ofte prøver folk at "sælge" mig et eller andet mærke, som de selv synes er godt til deres semi-langpelsede hund eller som de ud fra produktbeskrivelsen mener er "the shit". Det er ofte i butikker hvor en ekspedient selv ejer en Mastiff eller anden type hund, som sjældent skal i bad. Altså ved de sjældent noget om reel pelspleje til min type hund.

 

Når man har pelshund - og også udstillings-pelshund - så er produkterne der bruges i pelsen ikke bare vigtige, men eksistensielle for både sund og flot pels, men endnu vigtigere produkter der letter pelsplejen. Indenfor rimelighedens grænser når man som jeg også lader min pelshund leve et naturligt liv. Naturligt liv indkluderer skovture, mudder badning, strandbadning osv. Ting der kan få enhver pelshunde-ejer til at rive sig i håret når man kommer hjem og konstaterer bundfilt. Eller når de er løbet igennem skovbunden og der sidder burrer virklet ind i pelsen... 

 

Kun en pelshunde-ejer ved hvordan man gentagne gange overvejer om man 1. Kan undlade at børste hunden, og det så går over af sig selv - eller 2. Tage en trimmer og trimme al pelsen af. Der findes ikke noget værre end bundfilt.

 

Derudover er der forskel på pelshunde og strukturen i pelsen. Også farven har en betydning. Sort er noget nemmere at holde, den filtrer heller ikke på samme måde. Hvorimod en flerfarvet er lidt sværere og aller sværest er de hvide hunde at holde. Strukturen er anderledes og derudover er det svært at holde en hvid hund HVID.

 

Så da Camilla viste mig hendes produkt som ovenikøbet også er næsten så naturligt som det kommer - så var det lige før jeg bare afviste hende med det samme. Pelspleje med børst, vask og føn en gang om ugen er vist ikke dét malamut ejere gør mest i. 

MEN er der noget der bekymrer mig er det alle de navne der står bagpå en shampoo/balsam af ethvert kendt navn. Flere af dem er konkluderet kræftfremkaldende (!) og derudover så er vi "ligeglade" med hvilke stoffer der er i produkter til dyr. Ja det er sandt. Der er ingen restriktioner på dette område. 

 

Så jeg tog det med hjem. Og det store spørgsmål, hvornår skal man så teste det af? Igen tilbage til filtrene, hvornår har man lyst til at teste et nyt produkt af, som måske giver kæmpe arbejde næste gang der skal børstes? Desuden har jeg en hanhund i pelsskifte. Dvs. den del der er voksenpels, piece of cake at holde - den del der stadig er baby-blød-og-ulden pels, not so much.

 

Men jeg har brugt produkterne i dag. Endda DAGEN INDEN en udstilling! Så nu får de lov til at stå den store test! Vejret er også fugtigt og vådt - noget af det værste der også kan ske for en pelshund. Som så er fugtig konstant og pelsen bundfiltrer endnu nemmere.

 

Produkterne lover nedsat kløe og de naturlige ingredienser som cocos, rose olie og lavendel skulle have en afslappende effekt på både hud og pels. 

 

Så den relle produktanmeldelse:

 

Lila Loves It - Tangling & shine spray: 250 ml 149.95 kr hos Trenddog

 

Positive: Den du'r faktisk. 

x Den fungerer på de få bundfilt der er

x Den får pelsen ned at ligge - altså bliver den ikke elektrisk og stor (den effekt har den jeg plejer at bruge på Pilous pels)

x Den har en mindskende effekt på hvor meget pels der flyver af ham. Som om den samler hårstråene så de ikke så nemt knækker og flyver af

x Den har en dejlig mild citrus-agtig duft

x Pilou virker OK med den. Han synes i hvert fald ikke at den lugter grimt

 

Downside: 

x Den fedter mine hænder lidt til. Ikke med det samme, men når man har haft fingrene begravet i pelsen mere end 1 times tid. 

x Spray funktionen er ikke god nok. Man skal spraye mange gange for at ramme den lange og store pels. Men det kan selvfølgelig løses ved at jeg fylder den over i en anden flaske.

x På én pelsudredning har jeg brugt noget der ligner 1/3 af flasken. Altså lidt dyr i drift.

 

Før udredning                                                    Efter udredning

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lila Loves It - Shampoo shine & comb: 250 ml 149.95 kr hos Trenddog:

 

Positive: 

 

x Opblandingsmål er angivet. 1:10

x Den dufter dejligt citrusagtigt ligesom udredningssprayen

x Den virker til at vaske ren. Det er ikke alle shampooer der gør det

 

Downside:

x Den har en effekt på pelsen i badet som jeg er lidt i tvivl om jeg kan lide.

Den fugter ikke pelsen. Det virker derimod som om pelsen bliver helt tør af den. Og jeg skal ikke bevæge hænderne for stærkt, så filtrer jeg pelsen

 

 

Lila Loves It - Fellkur Silky & Shine: 250 ml 169.95 kr. hos Trenddog:

 

Positive: 

x Pelsen ligger fortsat ned efter brugen af den - også efter føntørring

 

Downside: 

x Kan ikke med det samme konstatere om hvorvidt den skal opblandes i vand førend den påføres pelsen - jeg måtte Google, og stadig er jeg lige uklar. Der står ikke noget om at den skal opblandes, men derimod blot at den skal påføres i varm, våd pels. Og at den kan blive siddene.. (Jeg valgte at opblande den 1:20)

x Den har ikke en særlig rar duft. Den dufter ikke friskt og lækkert som de andre to produkter

 

Jeg vil gerne se den længerevarende effekt af shampooen og balsamen førend jeg vil sige om jeg kan lide dem eller ej. Jeg er stadigvæk skeptisk ;) 

 

Billede nedenfor efter børst, vask og føn. Jeg synes faktisk resultatet er rigtig fint. Pelsen er blød og glat at røre ved og den ligger som sagt ned Den er ikke statisk. So far, so good !

 

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Udvalgte blogindlæg

Fra 3 til 1 hund på 3 måneder

January 30, 2017

1/2
Please reload

Seneste blogindlæg