Når man glemmer at trække vejret

May 12, 2017

Den anden dag var jeg til terapi. Kropsterapi. Mange ting var på bordet, især personlige oplevelser og følelser, som jeg ikke vil dele med jer. Men det der især er et tema er at jeg ikke trækker vejret. Jo, jeg trækker vejret, men aldrig sådan afslappet, helt ned i maven. Helt derned hvor jeg kan mærke mig selv og min krop. Jeg har generelt svært ved at være tilstede i min krop.

 

Og hvorfor så det? Jo det er en del af et længerevarende mønster hvor kroppen forsøger at holde fast og ikke være sårbar. Det er et overlevelsesinstinkt. Og derfor selvfølgelig meget smart og anvendeligt - hvis altså man er ved at dø. 

 

Men det er jeg ikke. 

 

Så efter knap to timer på briksen, var vejrtrækningen en smule bedre. Og jeg forsøger nu at trække vejret, helt ned i maven - især når noget føles svært eller ubehageligt. Jeg takker for at instinktet har hjulpet mig indtil nu, men erkender at det nu er tid til at trække vejret og mærke mig selv. 

 

Især mærker jeg mig selv når jeg løber eller styrketræner. Så kan jeg mærke min krop men også mit åndedræt. Jeg var konkurrencegymnast da jeg var barn/teenager. Og det er et kendt sted for kroppen, at arbejde både med styrke og kondition. Så Pilou og jeg løber eller kører på rulleskøjter hver dag og jeg styrketræner hver dag. Og jo mere jeg trækker vejret, jo mere ser jeg min sædvanlige Pilou igen.

 

Jo mere er han tilstede med mig. Jo mere mærker vi verden omkring os og jo mere lytter jeg til min indre sensitive sjæl og alt det der følger med. Det er ikke nemt at være sensitiv og følsom i denne verden. Og måske er det derfor, jeg har pakket noget af det væk. 

 

Men min hund har gennemskuet mig. Jeg er ikke autentisk.

 

 

Kyimo var vist et spejl af mig. Ængstelig i kroppen og sindet. Tænk hvor meget hun har forsøgt at få mig til at se på det og arbejde med det.

 

Mit lille Kyimo barn. Altid savnet og aldrig, aldrig glemt. 

 

 

 

 

Jeg har hørt det nu, og jeg glæder mig til at Pilou og jeg skal overvinde hele verden, mens jeg trækker vejret. Og er helt rolig. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Udvalgte blogindlæg

Fra 3 til 1 hund på 3 måneder

January 30, 2017

1/2
Please reload

Seneste blogindlæg