Rally og NW med føreren i centrum

May 14, 2017

I dag har jeg haft både rally og nose work kursister. Mange af dem er kursister, som jeg har haft af flere omgange. Så vi kender hinanden rimelig godt efterhånden.

 

Til rally træningen havde vi i dag fokus på at trække vejret, vente på hundene og konkurrencetræning. Flere af hundeførerne oplevede enorm forskel på hvordan det føles for DEM alt efter hvordan de har det inden de går forbi START.

 

Nogen kæmper med konkurrence-nerver som også opstår til træning i visse situationer, andre kæmper med snus eller en hund som har mere travlt med miljøet end hundeføreren. MEN det er så smukt, når vi får sat ord på dét der gør det svært. Accepterer at følelsen er tilstede og så i samarbejde med hunden får fantastiske træningspas hvor hundene er PÅ og hundeføreren har en dejlig mavefornemmelse. 

 

Vi kan lære alle skiltene udenad og forberede og alt muligt. Men hvis ikke vi har den RIGTIGE følelse inden vi går ind, så falder tingene fra hinanden. Det er bestemt altid vigtigt at kunne øvelserne, jeg negligerer ikke alt det andet arbejde. Jeg konstaterer blot at hvis vi ønsker at blive exceptionelle hundeførere der kan støtte vores hunde men også os selv - så må vi MÆRKE os selv først.

 

Jeg blev så rørt i dag over alle ekvipagerne. De er kommet så langt. Sammen. Og jeg bliver så glad og lykkelig på jeres vegne. 

 

 

 

Nose Work træningen i dag stod på 1. Beholdersøg med sikringsøvelser 2. Utilgængeligt søg 3. Køretøjssøg 4. Passiv hundefører 5. Udendørssøg med delvis passiv fører og afvent af kommunikation/markering på kilden og et enkelt jordsøg

 

Alle hundene er mega seje. De arbejder meget forskelligt, til stor underholdning for de andre hundeførere. Også til Nose work træningen snakkede vi om at have hunden i "korrekt" tilstand/følelse inden man går ind i søgeområdet. Vent på at hunden er klar. Stol på den. Bliv glad og entusiastisk når den finder et svært søg. 

 

Især talte vi om at undlade at spejle hunden, hvsi den fx. stresser op. I stedet for at spejle dét, så bare træk vejret dybt, berolig hunden, og så videre med søget når hunden er klar igen.

 

Vi har aldrig travlt. Vi har altid tid. Og vores hunde skal nok vise os vejen for hvad vi som hundeførerer skal arbejde med. 

 

TAK til jer! For at dele jeres frustrationer, glæder, følelser om træningen med mig. Så jeg kan rådgive og støtte jer. Vi skal alle finde vores helt egen vej med vores hunde. Jeg håber, at kunne hjælpe jer på vejen derhen. 

 

Al magt til anerkendelsen af følelserne vi har under træning/konkurrencer - på den måde tager vi hånd om os selv og vores hunde. Og bliver endnu bedre sammen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Udvalgte blogindlæg

Fra 3 til 1 hund på 3 måneder

January 30, 2017

1/2
Please reload

Seneste blogindlæg

December 5, 2017