LP træning der gør en lykkelig

September 22, 2017

I mandags var jeg til LP træning med Pilou. Vi har stort set ikke trænet de sidste par måneder. Alt der er sket i mit private liv har ligesom overskygget muligheden for at træne med Pilou. Derudover har min mentale tilstand ikke helt været til at træne intensivt med ham.

 

Vi trænede LP1 programmet som det ville være til en prøve (dog med muligheden for at belønne som det gav mening - enten med godbidder, mundtligt ros eller social belønning). Jeg varmede meget kort op (under 2 minutter) og gik så ellers i gang.

 

På forhånd havde jeg skrevet mål og regler ned for al træning fremadrettet. Èn af mine vigtigste regler er: "Det skal være sjovt, altid, både til træning og konkurrencer" og "Du må ikke blive vred på ham" - herunder ligger den følelse af afmagt og irritation der sker i mig, når han ikke performer som jeg synes at han bør - som regel i situationer som konkurrencer eller når vi er "seriøse" til træning. Når jeg bliver meget seriøs bliver Pilou det modsatte, meget ukoncentreret og umotiveret.

 

Så jeg gik på banen med ham med et eneste formål: Det skulle være sjovt!! Udover at det var sjovt, så var han bare røv dygtig. Så dygtig og så glad og motiveret at jeg faktisk blev helt varm indeni over hvor dejlig en hund han er. Hvor mega lækker og sej han er! Med en lang periode med frustration kan man godt glemme hvor skrap og sej ens hund er. 

 

Se selv videoen. Hold kæft hvor er det bare en lækker hund - og hundeføreren holdt sit løfte. For første gang nogensinde glemte jeg helt omverdenen. Han var løs fra start til slut, uden jeg overvejde om han mon ville forlade mig. Jeg fik ham belønnet og rost tilpas og på den måde han kan lide det. Jeg var glad og afslappet og tænkte ikke over at "andre kigger på mig, så nu skal DU performe GODT!" Vi var bare i vores egen bobbel med Lea der dirigerede hvad vi skulle. 

 

Vildt fantastisk oplevelse! Jeg var glad, stolt, lykkelig og tilfreds da jeg kørte hjem fra træning. 3 timers intensiv træning med kun 3 kursister. Det er LUKSUS! Og med verdens BEDSTE PELLE-PIRAT-PILOU ved min side, så er jeg sikker på at vi det næste år skal vokse sammen i lydigheden. LP'en har klart vundet indpas i mit hjerte. 

 

 

 

 

Og hvor er det dog bare skønt at opleve   

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Udvalgte blogindlæg

Fra 3 til 1 hund på 3 måneder

January 30, 2017

1/2
Please reload

Seneste blogindlæg