Nose Work med hjertet

December 5, 2017

I lørdags drog Pilou og jeg til vores første officielle Nose Work konkurrence. 

 

Pilou har ikke deltaget på holdundervisning og er generelt ikke vant til at træne Nose Work med andre hunde, så jeg var spændt på at se hvordan dagen skulle forløbe for os. 

 

Det jeg har haft tendens til er følgende:

  • Ødelægge min hunds gejst og glæde ved at trumfe mine egne ambitioner igennem. Ambitioner der skabt, baseret på hvad jeg tror, andres meninger er:

    • Jeg er altid den dygtige og søde pige, som lever op til andres krav (det har jeg altid været, også i skolen)

    • Jeg er instruktør, ergo må jeg præstere godt til konkurrencer

  • Jeg bliver hektisk og prøver at præstere - i stedet for at være tilstede i nuet og støtte min hund

  • Jeg tænker ofte: Hvad tænker de andre mon ikke om mig, hvis ikke jeg præsterer godt?

 

Måske kan du spejle dig i noget af ovenstående? Måske er det ikke helt samme sætninger der er gældende for dig - men måske kender du til noget af det?

 

Jeg har fundet ud af, at i sårbarhed og nærvær findes min ægte tilstedeværelse. Jeg kan ikke så godt skabe hverken det ene eller andet, baseret på, hvad andre mon tænker eller mener om mig. 

 

Det er svært at ændre mønster. Men jeg er på vej. Jeg går vejen, og derfor kan jeg også hjælpe dig med at gå vejen. 

 

Pilou fandt 3/4 søg. Det ene søg han ikke fik, markerede han simpelthen for langt fra kilden. I hvert eneste søg, legede og fjollede jeg med ham først. Jeg sørgede for at han (og jeg) var klar inden vi passerede startlinjen. Jeg blev ikke frustreret eller irriteret. Jeg gik bare med ham. Guidede ham et par gange, hvor han mistede fokus. Og han arbejdede som en drøm. 

 

Han hentede sågar en 1. præmie i udesøget. 8 sekunder tog det ham at finde kilden og markere. Så bliver jeg ikke en mere stolt hundemor.

 

 

Efter hvert søg roste jeg ham med godbidder og leg, og vist også flere gange med armene i vejret mens jeg råbte noget i stil med "Jaahhhh!!! Hvor er du sej Pilou!! Du er VERDENS SEJESTE!!". 

 

Jeg kunne da godt have været skuffet over at vi ikke fik vores NW1 titel. Men det er jeg ikke. Jeg er stolt over, at jeg overholdt mine aftaler med mig selv. Jeg er stolt over at min hund var så røv sej. Og jeg er stolt over at kende så mange engagerede NW folk, som alle tog hensyn til os i lørdags, så jeg kunne være tilstede uden at stresse helt afsted. Tak for jer!

 

Når vi når hertil. Hvor vi kan slippe vores ego og bare være tilstede - så opstår der magi. Jeg er ikke i mål, langt fra. Men jeg er bevist og derfor kan jeg ændre på det. Langsomt og med hensyn både til mig selv og Pilou. Jeg ønsker ikke at præstere godt, for at tilfredsstille andres meninger. Jeg ønsker at gøre ting, som gør mig lykkelig. Og jeg vil så gerne dele min viden med jer. 

 

Derfor er jeg ved at skabe et nyt Nose Work kursus. Med fokus på dig og din hund. Jeres samarbejde og de ting der er gode og svære. Så I kan shine sammen i det fantastiske samarbejde I har! Hvis du har ideer til, hvad kurset skal indeholde. Så kommenter på FB eller send mig en mail. Jeg vil elske at høre din mening.

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Udvalgte blogindlæg

Fra 3 til 1 hund på 3 måneder

January 30, 2017

1/2
Please reload

Seneste blogindlæg